Vigyázat! Szókimondó publikációk.

Vigyázat! Szókimondó publikációk.

Török Puccs!!!!

2016. július 16. - NoPC

Azigeeen!! A török hadsereg bejelentette, hogy átvették a hatalmat Törökországban. Olyan szépen kis szervezetten, ahogy ez szokás. Repterek, állami tv, kormány épületek lefoglalva. Mert hát ez ám a demokrácia... nem?!

A legröhejesebb pontja a történetnek, hogy a hadsereg "a demokratikus rend megőrzésének és az emberi jogok védelmének érdekében" avatkozott be. Nem ironikus kicsit, hogy rohadtul nem demokratikus eszközökkel védik a demokráciát? Annyira szeretem amikor a demokratikus eszmék újra..meg újra megdőlnek. Egy demokratikusan megválasztott kormány megdöntése egy hadsereggel... azt szabad... Ja de csak azért hogy megvédjük a demokráciát. Nevetséges....

Tegyük hozzá, hogy volt vaj a füle mögött bőven a kormánynak. Az a lepuffantott orosz gép igen sok problémát okozott utána a kereskedelemben, a közlekedésben és hát nem csak a nép hanem a multik is morcosak voltak egy kicsikét. A multik, mint tudjuk ők korunk császárai, hiszen ma lehet kurvaanyázni mindenkit, egy kis fejmosás terhe mellett annak tehetünk keresztbe akinek akarunk. Na de a multi... na az szent és sérthetetlen. Még jó, hogy időben kiengesztelték Putyint. Emellett köztudott volt, hogy hébe-hóba azért az Iszlám állam felé is kacsintgatott a kormány.

Na de mit üzen ez a mozzanat a világnak?

Az üzenet a következő: Addig, ameddig nekünk a biznisz jó és működik, addig lehet itt szavazgatni meg legitim kormányokat létrehozni. Na de ha már nem pörög úgy az üzlet, és nem azokat a döntéseket hozza a kormány, ami az oligarcháknak megfelelő... na akkor viszont jön a hadsereg és az van amit mondunk... Jaa persze mindez a demokrácia érdekében.

Csak remélni tudom, hogy nem egy olyan demokrácia fog beköszönteni Törökországban, amilyet az USA vitt a Közel-Keletre... 

Tegnap Nizza...Ma Törökország...

 

-NoPC-

A bejegyzés trackback címe:

https://egyenesen.blog.hu/api/trackback/id/tr798892796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása